Muhi Mária
pszichológus, családterapeuta
Mozaik család szakértő

MUHI MÁRIA

Pszichológus diplomámat az ELTE pszichológia szakán szereztem.
Ezután munka-és szervezetpszichológiai szakvizsgát tettem. Különböző gazdálkodó szervezeteknél veszek részt szervezetfejlesztési projektekben, tartok tréningeket és tanácsadóként segítem a vezetőket.
2006-ban családterapeuta címet szereztem a Magyar Családterápiás Egyesület képzésén.
Az I. kerületi Pedagógiai Szakszolgálatnál az intézménypszichológusok szakmai vezetője vagyok. Hosszú évek óta óvoda és iskola pszichológusként is dolgozom ugyanitt.
Következő szakvizsgámat az ELTE pedagógiai szakpszichológus képzésén szereztem 2011-ben.
A Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél autogén tréning vezetést tanultam.

Magánpraxist elsősorban Óbudán folytatok. Egyéni és párterápiát végzek, de a nevelési nehézségek megoldása érdekében a gyermekek vizsgálatában is részt ve¬szek. A probléma jellegétől függően, elvállalom, hogy klienseim otthonában folytassuk a terápiát. Ez legtöbbször akkor válik szükségessé, ha a család aktuális élethelyzete miatt nem tudja vállalni, hogy otthonától távol kezdjen terápiát.
Több éve a Nők Lapja szakértője vagyok.
Tagja vagyok a Magyar Pszichológiai Társaságnak és vezetőségi tagja a Magyar Családterápiás Egyesületnek.Specializáció:

Specializáció:

 • Párkapcsolati krízisek
 • A válás körüli családi nehézségek megkönnyítése
 • Mozaik családok konfliktusai
 • Önértékelési zavarok
 • Teljesítmény problémák
 • Szülés utáni krízisek
 • Párkapcsolatra való felkészülés
 • Nevelési problémák
 • Online terápiák

Elérhetőségek:
Tel.: 06-20/952-6797
E-mail: maria.muhi@gmail.com

Sajtó megjelenések:

Nők Lapja Café: Agyonszeretett Gyerekek
Családi Lap: Élet a mozaikcsaládban
Modern iskola.hu: Az iskolapszichológusi hálózat

Rólunk írták:
“Párom a benne felgyülemlő konfliktusokat, feszültségeket meneküléssel intézte el. Tudtam, hogy ez reakciója egyfajta pajzs amivel a lelkét védi de nem tudtam megnyitni … Ekkor javasoltam – utolsó mentsvárként- forduljunk szakemberhez. Így találtunk rá Máriára és Juditra. Segítségükkel, halk szavú de szeretett teljes irányításukkal sikerült Páromnak megnyílnia, elengednie a félelmét és végre teljes értékűen meg tudjuk élni kapcsolatunkat. A “terápia” önmagában nem könnyű, de Mária és Judit pozitív kisugárzása, jókedve és humorérzéke átsegített minket a nehezén. Tiszta szívvel ajánlom Őket mindenkinek, valamint erőt és elhatározást, hogy megjavítsák a kapcsolatukat és ne eldobják mint ahogy azt manapság szokás. ”  K. Tünde

Hívjon és segítek megtalálni Önnek is a harmonikusabb élethez vezető utat!

MIÉRT ÉRDEMES MINKET VÁLASZTANI?

 • Megértő környezet
 • 25 év tapasztalat
 • Segítő figyelem
 • Kedvező díjszabás
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT!

NÉHÁNY GONDOLAT AZOKTÓL, AKIKNEK MÁR SEGÍTETTÜNK

A terápia lehetőséget teremtett arra, hogy olyan kérdéseket tegyek fel magamnak, amelyeket magamtól nem tettem volna fel, és olyan szemszögekből lássam a saját életemet, amilyenből korábban nem láttam. Amikor az ember feszült vagy lehangolt, hamar beszűkül a látásmódja. A családterápia segít ezt újra kitágítani.
Azt kaptam, amit szerettem volna – új szempontokat, új kérdéseket, amelyek alapján átértékeltem és másképp csináltam dolgokat. Ettől javult a magánéletem, ami megerősített abban, hogy jó úton haladok – ami viszont pozitívan hatott ki magára a terápiára is.
A házasságunk mélypontra jutott. A férjem nem egy beszélgetős alkat, de gondoltam itt megnyílna. Másoktól hallottam, hogy egy ilyen terápián segítenek rávilágítani olyan dolgokra, ami mellett elsiklik az ember. És ez valóban így történt. Olyan dolgokat beszéltünk át, amik “túl egyszerűek”, de ezekben rejlik a megoldás kulcsa. Egyszerű, de nagyszerű dolgokat kaptunk.
Egy-egy felmerülő kérdés alkalmával nem ellenfelekként, hanem partnerekként próbálunk megoldást keresni, és nem bántjuk feleslegesen a másikat (legalábbis törekszünk erre, ha nem is mindig sikerül, de jobban boldogulunk a konfliktusaink megoldásával, mint a terápia előtt).

SAJTÓMEGJELENÉSEK, PUBLIKÁCIÓK