MEDIÁCIÓ

A mediácó egy sajátos konfliktuskezelési technika, amely során külső, független közvetítők segítségével zajlik az egyezkedési folyamat. A mediáció célja, hogy a szembenálló felek képesek legyenek a konkrét konfliktushoz való viszonyukat kölcsönösen átalakítani. Ennek eredményeként az addig egymás legyőzésére törekvő felek rátalálnak egy új, alkotóbb együttműködésre.

A mediátor szerepe csak a folyamatok irányítására terjed ki, nem ad tanácsokat, nem ítélkezik.

A mediáció széles körben alkalmazható minden olyan konfliktusban, ahol a feleknek érdekében áll, hogy az időigényes és drága bírósági folyamatot lerövidítsék (válás, gyermek elhelyezési kérdések, szomszédok közötti viták).

MIÉRT ÉRDEMES MINKET VÁLASZTANI?

  • Megértő környezet
  • 25 év tapasztalat
  • Segítő figyelem
  • Kedvező díjszabás
EGYEZTESSEN IDŐPONTOT!

NÉHÁNY GONDOLAT AZOKTÓL, AKIKNEK MÁR SEGÍTETTÜNK

A terápia lehetőséget teremtett arra, hogy olyan kérdéseket tegyek fel magamnak, amelyeket magamtól nem tettem volna fel, és olyan szemszögekből lássam a saját életemet, amilyenből korábban nem láttam. Amikor az ember feszült vagy lehangolt, hamar beszűkül a látásmódja. A családterápia segít ezt újra kitágítani.
Azt kaptam, amit szerettem volna – új szempontokat, új kérdéseket, amelyek alapján átértékeltem és másképp csináltam dolgokat. Ettől javult a magánéletem, ami megerősített abban, hogy jó úton haladok – ami viszont pozitívan hatott ki magára a terápiára is.
A házasságunk mélypontra jutott. A férjem nem egy beszélgetős alkat, de gondoltam itt megnyílna. Másoktól hallottam, hogy egy ilyen terápián segítenek rávilágítani olyan dolgokra, ami mellett elsiklik az ember. És ez valóban így történt. Olyan dolgokat beszéltünk át, amik “túl egyszerűek”, de ezekben rejlik a megoldás kulcsa. Egyszerű, de nagyszerű dolgokat kaptunk.
Egy-egy felmerülő kérdés alkalmával nem ellenfelekként, hanem partnerekként próbálunk megoldást keresni, és nem bántjuk feleslegesen a másikat (legalábbis törekszünk erre, ha nem is mindig sikerül, de jobban boldogulunk a konfliktusaink megoldásával, mint a terápia előtt).

SAJTÓMEGJELENÉSEK, PUBLIKÁCIÓK